U ekološkoj akciji „Zajedno za IDEAlnu okolinu!“  koju su organizovali Zavod za školstvo, Agencija za zaštitu životne sredine, Ispitni centar i Mercator – CG sa brendom IDEA, učestvovalo je 39 ustanova, odnosno 25.349 učenika i tom prilikom je sakupljeno 67.993 kg otpada. Po isteku konkursa nagrađene su četiri škole!

Prvo mjesto i igralište vrijednosti 5.000 eura osvojila je JU OŠ „Zarija Vujošević“ iz Zete. Drugo mjesto, mobilijar/klupe i sprave za vježbanje u vrijednosti od 3.000 eura, pripalo je JU OŠ „Lubnice“ iz Berana. Na trećem mjestu našle su se dvije škole: JU OŠ „Mihailo Žugić“ iz Pljevalja i JU OŠ „Vuk Karadžić“ iz Podgorice i dobile nagradu u vrijednosti  po 1.000 eura – sadnice za školsko dvorište.

Pored glavnih nagrada, dodijeljena su specijalna priznanja onim školama koje su se istakle količinom skupljenog otpada, dok će svim ostalim učesnicima akcije biti uručene zahvalnice.

Zavod za školstvo i Ispitni centar ovoj akciji su se pridružili u okviru aktuelnog projekta PISA 2025 – Nauka u fokusu, s ciljem da se kroz nauku i naučne kompetencije učenicima omogući usvajanje važnih životnih lekcija i nauka.

Dodjeli nagrada ispred Ispitnog centra prisustvovao je Boško Vojinović.