Osim standardnih aktivnosti, Ispitni centar prati savremena dešavanja i trendove u oblasti marketinga i kreativnih industrija, te podržava zaposlene kojima je ovo sfera interesovanja da se kroz obuke i predavanja informišu i usavršavaju.

Ovoga puta, dvije predstavnice Ispitnog centra, Svetlana Lola Miličković i Mirjana Rudan, bile su u prilici da, od 6. do 8. juna 2024. godine prate treći po redu CIM Forum u Kotoru, na kojem su se predstavila najistaknutija imena iz medijske, kreativne i umjetničke industrije iz Crne Gore i regiona.

Bila je to jedinstvena prilika da se isprate inspirativni sadržaji, paneli, diskusije, interesantne teme u fantastičnom ambijentu kotorskog Starog grada.

Na ovogodišnjem izdanju CIM Foruma, u neobičnom okruženju kotorskih otvorenih scena i pjaca, najznačajniji predstavnici kreativnih industrija kao što su Lazar Džamić, Dalibor Šumiga, Nikša Sviličić i mnogi drugi, prenosili su svoja iskustva i znanja iz oblasti komunikacija, medija, fotografije, dizajna…

Ostvareni su značajni kontakti u cilju unapređenja poslovanja Ispitnog centra u dijelu marketinga, dizajna, medija i oglašavanja.