Na 22. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi (JBMO) koja se održala od 19. do 24. juna 2018. godine na grčkom ostrvu Rodos, Ognjen Kovačević učenik OŠ „Dašo Pavičić“ iz Herceg Novog i Andrija Glomazić, učenik OŠ „Milorad-Musa Burzan“ iz Podgorica osvojili su bronzanu medalju.

Na olimpijadi u Grčkoj nadmetale su se reprezentacije iz 11 zemalja članica JBMO (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Kipar, BJR Makedonija, Grčka, Crna Gora, Moldavija, Rumunija, Srbija i Turska) i 7 gostujućih zemalja (Azerbejdžan, Hrvatska, Francuska, Kazahstan, Filipini, Saudijska Arabija, Turkmenistan). Takmičilo se 105 učenika. Crnu Goru su na ovom takmičenju predstavljali i Amir Kolić, učenik OŠ „Dušan Korać“ iz Bijelog Polja, Miloš Barjaktarović, učenik OŠ „Vuk Karadžić“ iz Berana, Aleksandar Boljević, učenik OŠ „Štampar Makarije“ i Petar Rakočević, učenik OŠ „Pavle Rovinski“ iz Podgorice.

Tim su predvodili mr Nikola Konatar sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore  i Milanka Izgarević, predstavnica Ispitnog centra.

Organizator i pokrovitelj odlaska na JBMO je Ispitni centar Crne Gore.

Foto galerija