U Ispitnom centru danas je održan sastanak sa roditeljima učenika koji će predstavljati Crnu Goru na 56. Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi (IChO – International Chemistry Olympiad) i na 20. Međunarodnoj geografskoj olimpijadi (iGeo 2024).

Hemijska olimpijada će se održati od 21. do 30. jula u Rijadu, Saudijska Arabija, a naš tim čine: Aleksa Damjanović (Gimnazija „Slobodan Škerović” Podgorica), Jelena Orbović (Prva srednja stručna škola, Nikšić), Zada Medunjanin (SMŠ „Bećo Bašić”, Plav) i Teodora Aprcović (Gimnazija „Slobodan Škerović” Podgorica), kao i mentori prof. dr Željko Jaćimović i doc. dr Milica Kosović Perutović.

Geografska olimpijada će se održati od od 19. do 24. avgusta 2024. godine u Mejnutu i Dablinu, u Irskoj, a naš tim čine takmičarke Dajana Đuranović (Gimnazija „Petar I Petrović Njegoš”, Danilovgrad), Iva Vučković (Gimnazija Cetinje), takmičar Bogdan Radulović (SMS „Danilo Kiš”, Budva) i lider tima Seka Slavković (SMS „Danilo Kiš”, Budva) i zamjenica liderke, Milica Čelebić, savjetnica za odnose s javnošću u Ispitnom centru.

Sastanku su prisustvovali i direktor Ispitnog centra, mr Miloš Trivić i Milanka Izgarević, savjetnica za međusektorsku saradnju.

Srećno našim takmičarima!