Baner

Uspjeh crnogorskog tima na 31. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi

  • PDF

Olja Krstović, učenica 4. razreda Gimnazije Slobodan Škerović, osvojila je bronzanu medalju na 31. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi koja se održava od 2. do 7. maja u bugarskom gradu Plevenu.

Učenici Anđela Marković i Nikola Raičević dobili su pohvalu.

Na ovogodišnjoj matematičkoj olimpijadi učestvovalo je 58 učenika iz Albanije, Bugarske, Kipra, Grčke, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Srbije i Turske, kao i deset gostujućih ekipa koje su se takmičile van zvanične konkurencije.

Crnu Goru su na ovom takmičenju predstavljali: Olja Krstović, Anđela Marković, Nikola Raičević, Milica Dašić, mr Goran Popivoda sa Prirodno-matematičkog fakulteta i Milanka Izgarević, predstavnik Ispitnog centra.

Zadovoljni smo  rezultatima  koje postižu naši učenici, pobjednici državnog takmičenja na međunarodnim takmičenjima i olimpijadama, a nadamo se da će oni iz godine u godinu biti još bolji. Ispitni centar će  i dalje kroz organizovanje kontinuiranih priprema ekipa  za olimpijade,  specijalizovanih kampova i  druge aktivnosti pomagati naše talentovane učenike - kaže direktor Ispitnog centra Željko Jaćimović.