Baner

OBAVJEŠTENJE OSNOVNIM ŠKOLAMA

  • PDF

U skladu sa Zakonom o osnovnom obrazovanju i vaspitanju ("Sl. list RCG", br. 64/02 od 28. 11. 2002, 49/07 od 10. 08. 2007, "Sl. list Crne Gore", br. 45/10 od 04. 08. 2010), Pravilnikom o načinu i postupku provjere znanja učenika na kraju obrazovnih ciklusa i Stručnim uputstvom o Državnom takmičenju u znanju, Ispitni centar ove godine organizuje eksterno-internu provjeru znanja na kraju I i II ciklusa, eksternu provjeru znanja na kraju III ciklusa osnovne škole i Državno takmičenje u znanju.

 U cilju što bolje pripreme, molimo direktore/direktorice škola da se što bolje upoznaju sa sadržajem Zakona, Pravilnika i Stručnog uputstva i započnu predviđene aktivnosti.

Ispitni centar je radi što bolje pripreme aktivnosti u ovoj školskoj godini uradio analizu rezultata i procedura za školsku 2011/2012. godinu, kao i detaljna uputstva koja će obezbijediti da predstojeće organizovanje provjera znanja budu u svim školama realizovane na isti način i po jednakim pravilima i procedurama.

Kako bi svi koji su uključeni u proces realizacije bili informisani, Ispitni centar organizuje sastanke sa direktorima osnovnih škola prema rasporedu koji se nalazi u prilogu. Sastanci se održavaju u prostorijama Ispitnog centra (sala u prizemlju).

Da bi Ispitni centar na vrijeme pripremio test-materijal, molimo direktore škola da detaljno izanaliziraju Formular za podatke i započnu aktivnosti koje prethode popunjavanju. Ukoliko imaju nedoumica, riješićemo ih na predstojećim sastancima.

Popunjeni formular sa podacima za učenike III i VI razreda treba dostaviti  najkasnije do 10. februara 2013. godine (u elektronskoj formi na e-mail Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ).

Raspored sastanaka

Formular za podatke o učenicima III i VI razreda